söndag 31 juli 2011

Mera semesterstickning


Elvis fick sin tröja till vintern!
Kul att sticka!
Mönstret kommer från Drops

Sommaren som gått...

 Semestern började med midsommar och den obligatoriska blombuketten.
7 sorter var bara att glömma...
 Fåren har kommit och gått hela sommaren (men de kommer ni att få höra mera om).
 Vi har inte gräsmatta vi har dessa underbart vackra och gott doftande "Ormbunkar" 
(har ingen aning om vad de heter egentligen).
 Sedan bar det av från Uggen till Grundsjön.
 Minst en gång / dag drog det ihop sig till regn.... Men det kom aldrig mer än 10 droppar.

 Aftaglätt je môraskvätt
Fast så blev det inte!
Vi, mamsen och jag, hade riktigt härliga dagar i Grundsjön.
Mer bilder kommer i en dator nära dej!

Mellan sommarens längtan och vinterns köld

Baksidestext;
En fredagskväll i november tar en amerikansk journalist livet av sig genom att hoppa ut från femtonde våningen i det studenthem i Stockholm där han tillfälligt hyrt ett rum. Som självmord betraktat är det ett närmast idealiskt fall och Stockholmspolisens utredare behöver bara ta en kort titt för att kunna fatta det logiska och självklara beslutet att skriva av ärendet.
John Krassner, född och uppvuxen i Albany, New York State, USA, berövade sig själv livet. Bortom allt rimligt polisiärt tvivel, det finns till och med papper på saken eftersom han hade den goda smaken att efterlämna ett självmordsbrev. Ett lite märkligt brev, förvånansvärt välskrivet med tanke på sammanhanget och närmast poetiskt i tonen: Jag har levt mitt liv mellan sommarens längtan och vinterns köld.
Men polisintendenten och tillförordnade chefen för rikskriminalen Lars Martin Johansson kan inte släppa fallet - han har för övrigt själv blivit inblandad på ett både oväntat och obegripligt sätt.
Det är en både förskräckande och fascinerade roman som leder läsaren in i polisens vardag när den är som värst, en värld full av cynism och rå jargong, men den ger också häpnadsväckande inblickar i de vindlande intrigerna på hög polisiär och politisk nivå.

Jag har lyssnat på några Leif GW Perssons böcker förut och jag gillar ju honom, både som person och författare! Men det här är första gången jag läser en av hans böcker... Ibland blev den bara för politisk! Kanske är det så att jag slagit dövörat till under transportsträckorna när jag lyssnat på böcker författade av Leif GW Persson men när man läser så måste man läsa allt för att komma vidare.... Passade inte riktigt min stil, men boken är bra och jag kommer att följa Johansson (mannen som kan titta runt hörn) och Jarnebring (bara för att han är en riktig polis) och hata Bäckström (från första bokstav till sista eftersom han spär på alla mina fördomar om poliser och grisar och annat drägg) bara för att Leif GW Persson skriver så bra!

lördag 30 juli 2011

Handarbetat????? Jooooho då.....

Mest hela tiden.....
Har stickat en del barnsockar, stickat på min senaste uppifrånochnertunika, 
och framförallt snickrat på vår lilla stuga!
De stickade kan ni se här:





Yran light och konsten att få lyssna på en bok.....

 En liten sväng ner på Yran och stråket blev det idag...
Men 64 :- för en Norrlands Guld är lite magstarkt....
Thomée var ute på tur och solen sken och det är jättevarmt.
Tänk att de oftast är fint väder på Yran.....
 Mycket folk och god stämning....
Men jag var tvungen att uträtta ett mycket viktigt ärende.... Införskaffa en MP3!!!
Innan vi åkte till Uggen fyllde jag min gamla MP3 med böcker och köpte en hög batterier för här skulle de stickas och lyssnas på böcker.... 
För nån månad sedan klämde jag sönder displayen på den så det var omöjligt att göra något annat än starta och stänga av den, resten var det bara att gissa sig till....
Men när man bara lyssnar på böcker så gör det ju ingenting, och jag brukar bara ladda in en bok i taget....
Men nu var det ju semester.... 
Först tappade han minnet mellan datorn och väskan.... Formaterade om och ladda in böckerna på nytt (hade redan börjat lyssna på Kretsen och ville verkligen höra slutet) men det ville inte fungera...
Formaterade om en gång till och nu kunde jag lyssna på min bok....
Väl i Uggen så tystnade faanskapet.... De visade sig dock vara lurarna som felade denna gång och jag lyssnade vidare med ena örat...
Så tog Kretsen slut och jag ville genast kasta mig på nästa bok. Men se då ville MP3n bara spela in mig.... Jag kunde inte trycka mig ur det eftersom jag inte kunde läsa på displayen så jag plockade ur batteriet. Men inte hjälpte de heller!!!! Varje gång jag tryckte i batteriet så började den spela in!!!! Svordomarna haglade tätt en stund, men plötsligt händer det och så kunde jag börja höra på nästa bok och 3 veckor kvar av semestern!!!
Men se nu började MP3n blanda filerna lite efter tycke och smak. De kunde vara kap 8 som följdes av kap 31 och kap 1 på nästa bok osv!!!!
Så lyssna på bok blev det inte tal om!!!!
Nu har jag varit på Claes Ohlsson och investerat i en ny för modiga 199.:- och det ska bli spännande att se om det blir blir bok i örat imåra i tvättstugan.
Jag känner ett uppdämt behov.....

Kretsen

Baksidestext;
Sedan profileringen av änglamördaren har uppdragen varit i det närmaste obefintliga.Relationen till Rickard gör Althea tveksam till att ta de uppdrag hon blir erbjuden i NewYork.Men så mördas en ITtekniker på Lindsteinska banken där Altheas väninna Emelie är säkerhetsansvarig. Den mördade mannen hittas på en bakgata, skjuten och med ett tarotkort - djävulen - instucket i munnen. I samma veva upptäcks ett omfattande dataintrång, miljontals kronor har stulits från banken under lång tid.Ytterligare ett mord sker, återigen lämnas ett tarotkort i den mördades mun. Polisen misstänker att en seriemördare härjar och vänder sig till Althea. Samtidigt blir det inbrott på Emelies kontor och hårddiskar kraschar till höger och vänster. Vem, eller kanske vilka, är det som Althea och Emelie har att göra med egentligen?

Märke tidigt att det här är en bok i en serie men att jag missat den förra.... Men det gjorde ingenting, trots många hänvisningar till tidigare händelser, för "Kretsen" är riktigt spännande. Att Katarina Ewerlöf läser gör en bra bok mycket bättre! LÄS!!!
Kretsen nominerades till bästa svenska kriminalroman av Svenska deckarakademin 2009.

lördag 9 juli 2011

We'll meet again don't know where don't know when.....

På återseende!
Åker till Uggen imorgon och blir där lääänge!
Ha en fortsatt bra sommar!
(Ser ni då??? Han har 4 horn!!!!)

fredag 8 juli 2011

Idag är det.....

  • Tvättdag
  • städdag
  • göraklartdag
  • vara ledigdag
Har just gjort färdig ett par pulsvärmare/torgvantar/halvvantar finns här.
Nu är det dags att vara ledig!

Min Holden Shawlette

 Den har varit klar sen midsommar, men det är först idag jag har tagit tag i att blocka den.
STOR blev den, hade svårt att få plats med den på 2 yogamattor...
Är riktigt nöjd!
Den är stickad i Drops Fabel.

Spelaren

Baksidestext;
När den unga Kathy Culver spårlöst försvinner från universitetsområdet står alla handfallna. Det enda spår som finns efter henne är ett par trosor slängda i en soptunna och polisen lägger till slut ned utredningen i brist på bevis. Ett år senare är Kathys pojkvän, quaterbacken Christian Steel, i starten av en lysande fotbollskarriär när han plötsligt får ett samtal ifrån någon som utger sig för att vara den förvunna Kathy. Är hon trots allt i livet?

Sportagenten Myron Bolitar gör allt för att hjälpa sin skyddsling och när Kathys far sedan bli mördad inser han att det är något som inte står rätt till. Tillsammans med sin kompanjon, den egocentriske kampsportsfanatikern Win, dras han in i en härva av orent spel och snabba kast. Vad har egentligen hänt Kathy och går det att hitta hennes fars mördare? Till slut tvingas Myron spela ett mycket högt spel i jakten på sanningen.



Spelaren är fösta boken i Harlan Cobens serie om Myron Bolitar. Och jag längtar redan tills de översatt nästa!!! Harlan Coben har aldrig skrivit en dålig bok! Iaf har inte jag stött på den!!!! Spelaren var inget undantag!!! Den är spännande och replikerna är kvicka, ett gott skratt mitt i all spänning är aldrig fel!

Eftersom vi har läst denna excellenta bok så är det detta som gäller;
  • lämna en kommentar
  • skicka ett mail
  • och en utmärkt, läst, pocketbock blir din!
Först till kvarn gäller! Jag finns i krokarna iaf till imåra kväll.
tomta87@live.se

torsdag 7 juli 2011

Hej Hopp!!!!

 Är i Stan en liten sväng.
Har det underbart i Härliga Härjedalen, men nu börjar allvaret....
NÄNÄ!!!! Jag ska inte börja jobba!
Vi ska ta tag i vårt byggprojekt.
Men det blir efter helgen..
Först ska jag tvätta kläder och vattna blommor och handla lite mat....
och en massa annat nödvändigt.
Men än så länge är det bara semester!!!!
De kommer massor med bilder..... sen....
Ni kommer att önska att jag aldrig har varit till Härliga Härjedalen!
Men en sak kan inte vänta!!!!
Kolla här och här och glöm inte att titta på bildspelet!!!!
De var helt underbart!!!!
Kameran? Jo den var kvar hemma hos mamsen...

Sommarbyte!!!!

Äntligen kommer det kort på de härliga sommarpaketet jag fått från ALIS .
 Garn, godis, ett sjalmönster och servetter....
OCH myggor!!!!!
Brukar inte bli glad över myggor men de här är riktigt fredliga!!!!
TACK ALIS!!!!!


måndag 4 juli 2011

Hej i sommaren!!!!

Tittar in som snarast från Hede Bibliotek. Idag har jag träffat en bagge med 4 horn, hört på underbar livemusik och bara haft semester!
Jag har hört ryktas (från Östersund) att jag fått ett paket med posten.... Tyvärr förstod inte brevbäraren (dvs älsklingen) att han skulle ta med sig posten till Härliga Härjedalen. Men bättre lycka nästa gång!!!!
Tackar på förhand för sommarpaketet och är nyfiken i en strut!!!!
Många kramar från ett Härligt Härjedalen och som de känns nu så stannar jag läääääääänge!!!!