torsdag 13 augusti 2009

Vansinne

 av; Dean Koontz.

"Om du inte tar den här lappen till polisen och underrättar dem kommer jag att döda en förtjusande, blond lärarinna någonstans i Napa County. Om du tar den här lappen till polisen kommer jag i stället att döda en gammal kvinna som är engagerad i välgö-renhetsarbete. Du har sex timmar på dig att bestämma dig. Valet är ditt."

Den här lappen hittar bartendern Billy Wile under sin vindrutetorkare när han ska åka hem. Är det ett skämt??? Ska han ta den på allvar??? Billy rådfrågar sin vän polisen Lanny Olson och får rådet att nonchalera det hela. Mindre än 24 timmar senare hittas en blond lärarinna brutalt mördad i grannstaden... Då hittar Billy nästa meddelande och nästa deadline.... och nästa....

Boken är helt vansinnig! Den börjar väldigt hoppfullt, planar ut lite i mitten för att stegras mot slutet. Billy får slåss med sitt förflutna och ett galet monster till mördare som hela tiden verkar ligga steget före och rädslan för att det ska hända Barbara, Billys älskade, något. Klart läsvrde om man vill ha en "vansinnig" historia, mördare eller bartender!

Inga kommentarer: