tisdag 21 december 2010

Safaripanna

 Safaripanna 4 portioner

500 g grytbitar av nöt

2 gula lökar

4 tsk vetemjöl

Marinad

2 krm malda kryddnejlikor

20 svartpepparkorn

1 tsk oregano

2-4 tsk curr

1 dl soja

2 dl tomatjuice

1 msk olja

Tillbehör;

cocos

mango chutney

gräddfil

ananas i bitar

  1. Skär köttet i strimlor. Skala lök och hacka den grovt.

  2. Blanda samman marinaden. Lägg i kött och lök. Marinera helst i 6-8 timmar i kylskåp.

  3. Hetta upp en gryta och häll i köttblandningen. Rör om och småkoka grytan under lock i ca 30 minuter.

  4. Rör ut mjölet i 1-2 msk kallt vatten. Blanda ner i grytan och låt allt koka ett par minuter.

  5. Servera grytan tillsammans med ris, cocos, mango chutney, gräddfil och ananas i bitar.

Inga kommentarer: