Safaripanna 4 portioner
500 g grytbitar av nöt
2 gula lökar
4 tsk vetemjöl
Marinad
2 krm malda kryddnejlikor
20 svartpepparkorn
1 tsk oregano
2-4 tsk curr
1 dl soja
2 dl tomatjuice
1 msk olja
Tillbehör;
cocos
mango chutney
gräddfil
ananas i bitar
- Skär köttet i strimlor. Skala lök och hacka den grovt.
- Blanda samman marinaden. Lägg i kött och lök. Marinera helst i 6-8 timmar i kylskåp.
- Hetta upp en gryta och häll i köttblandningen. Rör om och småkoka grytan under lock i ca 30 minuter.
- Rör ut mjölet i 1-2 msk kallt vatten. Blanda ner i grytan och låt allt koka ett par minuter.
- Servera grytan tillsammans med ris, cocos, mango chutney, gräddfil och ananas i bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar