4 portioner
500 g högrev, eller annan grytbit
1 stor gul lök
2 st paprikor
4 stjälkar selleri
2 krm salt
matfett att steka i
Marinad
4 msk olja
4-6 pressade vitlöksklyftor
2 krm tabasco
2 msk citronsaft
1 krm svartpeppar
1 krm salt
Sås
2 avocado
1 finhackad lök
2 dl creme fraiche
2 tsk citronsaft
Tillbehör
nachips
- Skär köttet i tunna strimlor.
- Blanda samman marinaden och lägg i köttet. Marinera i minst en timme.
- Skala under tiden lökarna och kärna ur paprikorna. Skär dem och sellerin i strimlor.
- Hetta upp en stekpanna, lägg i köttet och bryn det med marinaden. Lägg i lök, paprika och selleri och rör ner i pannan. Fräs under lock ett par minuter.
- Mosa avocado och blanda med de övriga ingredienserna till såsen.
- Servera kött och sås till nachips eller i tacoskal.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar