lördag 25 december 2010

Frostbett

av; Peter Bäckman.

Baksidestext;

”Mannen var naken och all färg verkade ha runnit ur honom och fortsatt ned i det mörka vattnet. Det blonda håret svajade fram och tillbaka i takt med vattnets rörelser. Kroppen var oerhört blek och det var endast den svaga blånaden runt repen vid halsen och runt fötterna som bröt av det vita.”

I ett frostbitet Östersund hittas en man brutalt mördad och kriminalinspektör Stefan Tideman och hans kollegor vid polisen kopplas genast in. De förbryllas av grymheten i mordet, det till synes välplanerade dådet och de frånvarande spåren. Samtidigt på en annan ort i Sverige befinner sig en man, märkt av mobbning och driven av hat och hämndbegär, som är beredd att offra allt för att uppnå sina mål. Oförrätter måste hämnas, personer ska suddas ut.

En utredning tar sin början, en jakt på en mördare som hela tiden ligger steget före. Det blir en kamp på liv och död som plötsligt tar en otäck vändning...


När jag började läsa bokooen var jag på väg att lägga bort den flera gånger, men som tur är är man tjurig.... Frostbett är full av fina beskrivningar från vår vackra stad, men historien...... Jag har läst skoluppsatser som varit trovärdigare...... Men så plötsligt tog den sig och idag har jag suttit med näsan i boken! Egentligen är historien något vi verkligen ska ta på allvar, mobbing får alldrig tollereras!

"Tack alla ni som läst boken. Skänk en tanke till alla barn som far illa, sam varje dag vaknar med en klump i magen när de ska gå till skolan, som varje dag får stå ut med kränkningar och förnedringar. Tonåren är i mångt och mycket den tuffaste tiden. Det är då vuxna måste finnas där, stå upp för den utsatte och tydligt visa att det inte är okej. Vi får aldrig blunda. Aldrig. /PETER

Och jag inget annat än skriva under på det!!!! En bok som inte kommer att bli en bestseller men som är läsvärd!

Inga kommentarer: