onsdag 4 januari 2012

Laxsås á la Tomtan

På Willys har de skräbitar av lax, alltså de som blivit över när de gjort de där fina portionsbitarna. Paketen ligger på 300 g och man vet aldrig om de är stora eller må bitar man får... Brukar tina paketen till hälften och sen skär jag i skivor och får då lagoma bitar till pastasås.

1 paket laxbitar 300 g
5-6 cm strimlad purjolök
1 röd chili
½ tub mjukost, hummer/räkor/skagen vilken ni vill
3 dl grädde
salt, peppar
Stek löken och chilin i lite smör, häll i laxen. Krydda. Slå på grädden och kläm ner mjukosten. Rör om ordentligt. Låt puttra lite. Såsen tar lika långt tid att göra som det tar att koka pastan.

Hade lite räkor kvar sen helgen, dem hade jag i när jag lyft stekpannan från plattan... MUMS!
Smaklig måltid!

1 kommentar:

Mamma10 sa...

Jissus va gott det ser ut =))