söndag 18 december 2011

Tomtans grönkålspaj.

När jag fick grönkålen i höstas i grönsakslådan från Ås, rev jag av allt de "lockiga" från stjälken och frös in i påsar. Grönkålen blir inge annorlunda av att vara fryst.

Tina grönkålen och strimla fint. Jag tog ca 300 gr.
Hacka en gul lök
6 vitlöksklyftor.
1 röd chili
Stek i olivolja tills kålen blivit mjuk. Salta och peppra
Lägg i en ugnsfast form och smula ner en feta ost eller en halloumi.
Slå över äggstanning gjorde på 3 ägg och 3 dl mjölk.
Toppa med Västerbottensost.
Grädda i ugnen på 200* tills den fått sin färg.
Ätes istället för potatis, pasta  eller ris till allt möjligt!

SMAKLIG MÅLTID!

Grönkålen kan ersättas av bladspenat eller mangold.

5 kommentarer:

Aurora sa...

Låter gott.

Stattinskan sa...

Grönkål är verkligen supergott och ditt recept gick inte av för hackor :-)

Mamma10 sa...

Lät smarrigt.....grönkål är ngt jag sällan eller aldrig äter.......men den där pajen lät go. .....

MICKAN sa...

Grönkål som är så gott! Tack för detta recept.
x
xxx
xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx
||
||

frunatmaken sa...

Låter riktigt gott trots det tror jag aldrig att jag ätit grönkål.