När jag fick grönkålen i höstas i grönsakslådan från Ås, rev jag av allt de "lockiga" från stjälken och frös in i påsar. Grönkålen blir inge annorlunda av att vara fryst.
Tina grönkålen och strimla fint. Jag tog ca 300 gr.
Hacka en gul lök
6 vitlöksklyftor.
1 röd chili
Stek i olivolja tills kålen blivit mjuk. Salta och peppra
Lägg i en ugnsfast form och smula ner en feta ost eller en halloumi.
Slå över äggstanning gjorde på 3 ägg och 3 dl mjölk.
Toppa med Västerbottensost.
Grädda i ugnen på 200* tills den fått sin färg.
Ätes istället för potatis, pasta eller ris till allt möjligt!
SMAKLIG MÅLTID!
Grönkålen kan ersättas av bladspenat eller mangold.
Tina grönkålen och strimla fint. Jag tog ca 300 gr.
Hacka en gul lök
6 vitlöksklyftor.
1 röd chili
Stek i olivolja tills kålen blivit mjuk. Salta och peppra
Lägg i en ugnsfast form och smula ner en feta ost eller en halloumi.
Slå över äggstanning gjorde på 3 ägg och 3 dl mjölk.
Toppa med Västerbottensost.
Grädda i ugnen på 200* tills den fått sin färg.
Ätes istället för potatis, pasta eller ris till allt möjligt!
SMAKLIG MÅLTID!
Grönkålen kan ersättas av bladspenat eller mangold.
5 kommentarer:
Låter gott.
Grönkål är verkligen supergott och ditt recept gick inte av för hackor :-)
Lät smarrigt.....grönkål är ngt jag sällan eller aldrig äter.......men den där pajen lät go. .....
Grönkål som är så gott! Tack för detta recept.
x
xxx
xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx
||
||
Låter riktigt gott trots det tror jag aldrig att jag ätit grönkål.
Skicka en kommentar