söndag 3 oktober 2010

Svampsoppa

Ingredienser 

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
200 g färsk eller torkad svamp
1 msk vetemjöl
1 liter hönsbuljong
2 dl Matlagningsgrädde
1 tsk soja
salt och peppar

Till garnering:
1 pkt bacon
1 ask alfa-alfagroddar
färsk timjan eller mejram
Gör så här!
Finhacka lök och vitlök.
Skiva svampen. Fräs alltsammans i smör i ett par minuter.
Pudra över mjölet och rör om.

Slå på buljong, grädde och soja.
Låt soppan koka på svag värme i 15 minuter.

Smaka av med salt och peppar.
Vill du ha en slät soppa, mixa den gärna, eller låt svampbitarna förbli hela.
Det är en smaksak. Strimla och knaperstek baconet, låt det rinna av på hushållspapper.
Lägg en bunt groddar ovanpå soppan och toppa med bacon och grön kvist.

Inga kommentarer: