söndag 21 juni 2009

Tre sekunder

 av; Roslund & Hellström. Deras femta bok om kriminalkommisarie Ewert Grens, en polis tyngd av skuld.

Han kallas Paula och han lever ett dubbelliv. Ett liv med en älskad familj och ett liv som infiltratör i den Polska maffian. Ewert Grens och kollegor försöker lösa ett mord men utredningen kommer ingen vart. Ewert har en känsla av att det är någonting som hindrar dem att komma framåt.

Paula ska ta över narkotiahandeln på ett av Sveriges tyngsta fängelser. På uppdrag av polisen och på uppdrag av maffian. Men allt slutar i ett gisslandrama och Ewert Grens tvingas fatta ett beslut på liv och död.

Jag har bara läst "Flickan under gatan" av detta författarpar och tyckte mycket om den. Men "Tre sekunder" är ett strå bättre. Det här är en historia långt ifrån en pusseldeckare, vem som eventuellt mördat vem är inte det intressanta. Det vet man som läsare men det gör ingenting, det gör boken inte mindre spännande utan i stället står moraliska frågor i centrum. Vem är kriminell och vem försvara lagen? Hur långt får man gå för att förhindra brott? Vem har rätt att ge order om en annan människas död? Läs den!!!!!

Inga kommentarer: