fredag 9 mars 2012

Hundar, hus och hjärtats längtan

Baksidestext;
Juliet har nyligen förlorat sin älskade man Ben. Endast trettioett år gammal och änka stannar livet för Juliet. Hon isolerar sig hemma och tillbringar dagarna framför teven. Desperat försöker hon följa råden i olika självhjälpsböcker och väntar förhoppningsfullt på den magiska ettårsdagen då hon enligt böckerna ska ha lämnat det värsta bakom sig.

Hennes syster Louise lever ett på ytan perfekt liv. Hon är gift med framgångsrika egenföretagaren Peter, de har lilla sonen Toby och lever i ett snyggt, toppstylat hem. Men sedan barnet kom saknar Louise något i sitt äktenskap .
När mamma Diane lyckas locka ut sin ena dotter, Juliet, på hundpromenader, först med den egna lilla terriern Minton och snart även med andra hundpersonligheter i grannskapet, börjar det hända saker .

Utan att Juliet vet hur det gått till, har hon plötsligt ansvar för en mängd hundar, katter och krukväxter som behöver omvårdnad när ägarna är bortresta. Dessutom får hon energi över till att börja renovera det viktorianska hus som hon och Ben köpte tillsammans. Med hjälp av Lorcan, en god vän till den stökiga men trevliga rockmusikälskande storfamiljen i huset intill, tar Juliet tag i ett rum i sänder - något som verkar ha samma terapeutiska inverkan på hennes liv som hundpromenaderna har.

Systrarnas vägar korsas under jakten på lycka och en attraktiv man kommer att spela en alltmer avgörande roll i sammanhanget.


"Hundar, hus och hjärtans längtan" är uppföljaren till succéboken "Ensamma hjärtan och hemlösa hundar". Vet inte om jag tycker den var fullt lika bra som första boken, men den har nått visst. Några tårar måste man ju fälla när Juliet går med Milton för att leta platsen maken Ben dog på på ettårsdagen, eller när Milton..... Nä nu går jag händelserna i förväg! De är en bra bok att läsa om man vill ha lättsam underhållning och lite kärlek, både till djur och människr, vänskap och lite mys! Läs den!

5 kommentarer:

MICKAN sa...

Det låter som en bra bok. En för mig kanske :D

Yvonne ♥ sa...

Godmorgon! Sätt en lapp på dörren med allt ni ska komma ihåg att stänga av.. Ha en bra fredag Kör försiktigt! Kram!

Otaliga projekt sa...

Jag har precis ställt mig på kö på den. Jag tyckte att den första var helt ok, inget som gör nåt större intryck men som sagt helt ok underhållning för stunden. Ibland behövs det lite sånt när det blir för mycket mord och elände. (eftersom 99% av det jag lyssnar på är deckare och liknanade)
Har du fått träffa PT:n ännu?

Myricas Farmor sa...

Denna bok verkar vara något att läsa, men jag får forsätta med dom som är på min hylla.
Ha det gott
kram

dessi9 sa...

Ha en bra helg! Jag har lyssnat på den och tyckte precis som du att det var en underhållande bok som gav många leenden och några tårar.