fredag 9 juli 2010

Klättrar på väggarna....

'Har inte sovit många minuter inatt och det kryper i hela kroppen.... Verkar inte vara en sånn lysande vecka det här i en Tomtas liv... Men det är bara att bryta ihop och gå vidare. Just nu sitter jag och plågar i mig en kopp kaffe. Ja just de.... Inte ens en kopp Zoegas verkar få fart på denna dag! Har varit ute och slagits med myggen runt Lillsjön, löst ett par sudoku, de var alldeles för lätta, och nu sitter jag här och väntar på att klockan ska ticka fram lite till. Ska ta och vända upp och ner på vardagsrummet/kontoret/ÄSsovrum idag. Går inte att göra så mycket åt eländet men tänkte försöka en ny variant som vi inte testat förut... Men inte före 0700! Tror inte grannarna uppskattar att jag drar möbler och springer runt med dammsugaren före 0700...

I vår familj är just 0700 ett magiskt klockslag. JA magiskt och magiskt, men det är det klockslag som vi alltid talar om. Det hela har sin upprinnelse med min käre pappa som inte kunde sova på moornarna (undrar om vi är släkt på nått vis?). Det var sällan han sov efter 0400.. JA det vill säga, sedan han blev pensionär gick han och lade sig igen när han fått fart på resten av hushållet . På vårarna brukade han sitta på vår trappa, dricka kaffe och "prata" med riporna. JA de kliver åxå upp tidigt! De hände ofta att han lyckats få nån tokig riphane ända in på sig. Men nu tappade jag tråden.... Eftersom pappsen var uppe i ottan så hade han ju gjort halva dagens arbete när en annan blev uppjagad där runt 0700, ja de hände at man kunde få sova till 0800 ibland... Varken jag eller älsklingen (iaf har jag inte varit) är så intresserad av att kliva upp i ottan och framförallt älsklingen vill inte! Men även älsklingen har "drabbats" av min far  så när vi ska göra nånting och det kräver en tidsangivelse brukar svaret alltid vara; Ja inte före 7! Men nu har vi under 4 dagar denna vecka klivit upp 0445 och gått runt den lilla sjön! Pappas flicka?
Ett lång inlägg blev det och klockan börjar närma sig halv 7.... Så snart....

Ha en bra dag!

Glömde alldeles att berätta att ikväll ska vi ut och slåss med myggen på Arnljotlägdan!!!! Arnljotspelen står på programmet.... Men det år ni veta mer om en annan dag!

Inga kommentarer: