lördag 15 januari 2011

I döden dina män

Av; Niklas Ekdal

Baksidestext;

En thriller om Sverige och gamla drömmar om fornstora dagar

Flera etablerade män i Stockholm mördas - en UD-tjänsteman, en generaldirektör, en amiral, en professor i skogsförädling.

Morden blir genast politiskt laddade när journalisten Kalle Holm på Aftonbladet får tips som pekar mot militanta islamister. Kriminalinspektör Johanna Tott vid Stockholmspolisen följer ett annat spår och blir allt mer besatt av fallen.

Den konverterade muslimen och medieprofilen Felix Martini tros ligga bakom minst ett av morden. Han häktas men lyckas rymma och begår nya allvarliga brott. Är han offer för en komplott eller hjärnan bakom ett internationellt terrornätverk? Medan klockan tickar söker en liten, sammansvetsad grupp efter sanningen.

I döden dina män är förtsa boken om Kriminalinspektör Johanna Tott. Det är en lång bok med mycket historia och politik, för mcyket känndes det som. Men så började historien ta fart och helt plötsligt fick alla historia mening. Ju närmare slutet jag kom destå viktigare blev historien. Däremot hade jag väldigt svårt att tro att Niklas Ekdal skulle få det hela att gå ihop mot slutet, ja menar atombommber, ritualmord och kidnappade journalister och poliser.... Men han gjorde det!!!! ch det var på håret!!!!

Idöden dina män var första boken jag hört av Niklas Ekdal, men inte den sista! LÄS DEN!

Niklas Ekdal är politisk chefredaktör på Dagens Nyheter och programledare i Axess Television. Han har arbetat som analytiker på försvarsstabens säkerhetsavdelning och som FN-officer i Libanon och Saudiarabien.

Inga kommentarer: