lördag 30 juli 2011

Kretsen

Baksidestext;
Sedan profileringen av änglamördaren har uppdragen varit i det närmaste obefintliga.Relationen till Rickard gör Althea tveksam till att ta de uppdrag hon blir erbjuden i NewYork.Men så mördas en ITtekniker på Lindsteinska banken där Altheas väninna Emelie är säkerhetsansvarig. Den mördade mannen hittas på en bakgata, skjuten och med ett tarotkort - djävulen - instucket i munnen. I samma veva upptäcks ett omfattande dataintrång, miljontals kronor har stulits från banken under lång tid.Ytterligare ett mord sker, återigen lämnas ett tarotkort i den mördades mun. Polisen misstänker att en seriemördare härjar och vänder sig till Althea. Samtidigt blir det inbrott på Emelies kontor och hårddiskar kraschar till höger och vänster. Vem, eller kanske vilka, är det som Althea och Emelie har att göra med egentligen?

Märke tidigt att det här är en bok i en serie men att jag missat den förra.... Men det gjorde ingenting, trots många hänvisningar till tidigare händelser, för "Kretsen" är riktigt spännande. Att Katarina Ewerlöf läser gör en bra bok mycket bättre! LÄS!!!
Kretsen nominerades till bästa svenska kriminalroman av Svenska deckarakademin 2009.

1 kommentar:

Otaliga projekt sa...

Den lyssnade jag på för ett tag sen. Jag tyckte också att den var bra. Fast jag visste inte att det fanns en innan heller. Måste nog kolla upp det.
Katarina Everlöf och Torsten Wahlund håller jag högst på min uppläsarlista.