onsdag 21 december 2011

Den som älskar något annat

Baksidestext;
Reinhardt och Kristine Ris, ett par i 35-årsåldern, är ute på sin sedvanliga söndagspromenad i det undersköna landskapet. Reinhardt har som vanligt tagit täten. Kristine försöker hålla jämna steg alltmedan hon funderar över deras äktenskap.
Så krackelerar idyllen brutalt: vid foten av ett träd ligger en liten, blek kropp. Åttaårige Jonas August är död och endast iklädd en t-shirt.
Reinhardt och Kristine har endast stött på en person under sin skogspromenad och den mer observante Kristine kan utan svårighet lämna något slags signalement på en möjlig gärningsman: mannen påminner om författaren H.C. Andersen, han haltar och han har skyndat mot en vit bil.
Fallet hamnar på den sympatiske och intelligente kriminalkommissarien Konrad Sejers bord. Tillsammans med kollegan Skarre börjar han metodiskt att kartlägga Jonas Augusts varje steg.
Så försvinner ännu en pojke.

Den som älskar något annat är den 8onde boken om Konrad Sejer. Den lämnar en bitter eftersmak, man vet inte riktigt vad man ska tro... Varför blir Reinhart så besatt av Jonas död??? Och varför har han kvar en massa bilder i mobilen?
Som alltid när Karin Fossum skriver skrider historien sakta fram. Skarres många funderingar om vad som är rätt och fel lämnar lite att fundera på. Den som älskar något annat är kanske inte Karin Fossums bästa bok, men klart läsvärd!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Länkar detta på min FB sida!
:o)

Otaliga projekt sa...

Jag har precis startat Änglamakerskan av Läckberg, det ska bli spännande och se om den är lika bra som de andra....
Jag gillar det nya utseendet på bloggen skarpt. Jättesnyggt.

Ellis sa...

Jag har inte läst den, fick precis Peter Robinsons nya, som jag lånade på skolbiblioteket! =)
Hur är det med förkylningen?
Ha en fin dag!
Kram Elenor