måndag 20 februari 2012

Gengångare

Baksidestext;
Harry Hole kommer tillbaka från Hongkong efter tre år. Han återvänder med ett enda ärende: att undersöka ett i praktiken uppklarat mord i narkotikamiljö eftersom han
vägrar tro att polisen gripit rätt gärningsman. Han får snart träffa den misstänkte mördaren. Det är en pojke på arton år som han inte har sett på länge och knappt känner igen Oleg, sonen till Harrys stora kärlek Rakel. I Oslo har polisen samordnat en stor insats mot narkotikaförsäljningen på gatorna och lyckats minska heroinet kraftigt. Men i dess ställe har fiolin dykt upp, en drog som ger färre dödsfall men är desto mer beroendeframkallande. Det som från början såg ut som ett vanligt drogrelaterat mord växer till en omfattning som Harry inte kunnat förutse.
Ett välorganiserat, våldsamt och väldigt farligt nätverk styr Oslo med järnhand. Ingen vill komma i deras väg och ingen vill avslöja något om dem eftersom det är med livet som insats.
Men alla spår pekar i en riktning till mycket högt uppsatta personer i staden. 


Gengångare är den nionde boken om kriminalkommissarien Harry Hole. Bokserien har översatts till 45 språk, fått mängder av priser och utmärkelser och sålts i tolv miljoner ex.
Ingen kan som Jo Nesbö skriva en deckare!!! Och ingen är som Harry Hole!!! Jo Nesbö har gjorde det igen! Skrivit en bok som kan ha 10 olika slut men som väljer att sluta på ett helt otippat sätt. Gengångare höll mig fången från rad ett!!!! Hur ska det gå när Rakel och Harry träffas igen? Vem är brännaren? Vem är den korrumperade polisen??? Vem är prästen??? Och vem är Dubai???
JAg skulle kunna börja om från början på en gång för Gengångare var så bra att den bara inte fick ta slut!!!
LÄS!!!!!!!!!!!!!

1 kommentar:

ansepanse sa...

låter som en jättebra bok
kramar