torsdag 5 februari 2009

Gisela Klönne; Dolt under isan

Dolt under isen är Gisela klönnes andra bok om kriminalpoliserna Judith Krieger och Manni Korzilius. Jag har inte läst den första boken, I skogens tystnad, och det var nog synd eftersom det syftades på händelser som jag beräknades känna till. Ibland blev det lite frusterande....
Judith har ledigt (ofrivilligt?) från polisarbetet när en gammal klasskamrat hör av sig till henne och vill att hon ska leta reda på en annan klasskamrat som försvunnit. Judith har inte haft kontakt med någon av dem sedan skolan och blir förvånad eftersom hon var en av dem som deltog i mobbanet av den nu försvunna Charlotte. Men hon börjar leta och hamnar så småningom i Canada.
Manni är degraderad och får ett fall med en försvunnen pojke och dennes hund. Fallet är helt omöjligt! och Manni som vill visa framfötterna för att få tillbaka sin plats som mordutredare blir mer och mer frusterad. Det enda spår han och kollegorna hittar är ett avskuret öra från pojkens tax.
Boken handlar mycket om mobbing, båda att vara utföraren och att vara publik, och att vara den utsatte. Judith drar paraleller till sin egen skolgång och sitt eget handlande. Boken är inte så spännande att man bara måste läsa nästa sida, men den var OK.

Inga kommentarer: