måndag 7 september 2009

Barins Triangle

 Av; Håkan Nesser. En triologi om tre män.
Handlar om Borgmann som är dubbelgångare till en psykolog. De delar på sina klienter och alla tror att det finns bara en doktor Borgmann. En dag får han en ny patient, en kvinna som berättar om en dröm som förföljer henne, en dröm där huon dödar en annan människa.

En riktigt spännande historia som kryper upp under skinnet på en och lämnar en full av tankar.

 En gymnasielärare är en dag försenad till första lektionen. När han anländer till skolan upptäcker han att lektionen redan är i gång och att det är han själv som undervisar! Steg för steg tar dubbelgångaren över hans liv.

En historia där jag hela tiden funderade på hur det skulle sluta.... Och fråga inte mej!!! Det slutet tål att funderas på....

 En översättare får i uppdrag att översätta Reins senaste bok i största hemlighet (författaren är död och ingen känner till hans manuskrift). SAmtidigt ger han sig ut för att leta sin försvunna fru.

Hade lite svårt att hålla koncentrationen uppe så att jag förstod plotten i denna historia, istället svävade jag bort lyssnade till Nessers språk och röst. Det finns ingen som har ett sådant språk, sådana vackra, svåra, obegripliga ord!

Inga kommentarer: