torsdag 16 juli 2009

Somliga linor brister

av; Varg Gyllander.

Ulf Holtz är en ny bekantskap som varken är frånskild, försupen eller lyssnar på jazz. Utan här har vi en polisens tekniker som vill gå och går sin egen väg, änkling, dricker te och skapar Bonsajträd.

En tidig sommarmorgon hittas en död flicka i fontänen vid Sergelstorg. Alla tror det är en olickshändelse när Ulf Holtz och Pia Levin ser en filmsekvens från en övervakningskamera och ser Jenny skjutas. Senare skjuts en klottrare när han ska börja sitt konstverk och en kille hittas dödad i ett källarförråd. Tre mord utan kopplingar, men Holtz fortsätter leta efter nya tekniska bevis och efter ett tips börjar de se sammanhangen. Men vem hatar klottrare så mycket att de börjar avrätta dem???

Som sagt så handlar den här boken om en ny typ av hjälte. Boken var inte överdrivet spännande men gripande och man var tvungen att lyssna vidare och höra slutet. Ulf Holtz är en funderande man som vill veta varför, som inte acepterar därför som svar... Jag rekomenderar boken med varm hand och ser fram emot Varg Gyllanders nästa bok. Att Magnus Roosman läste gör ju inte saken sämre....

Inga kommentarer: