söndag 5 september 2010

Paganinikontraktet

 av; Lars Kepler

Baksidestext;

I juni 2010 hittas generaldirektör Carl Palmcrona hängd i sin paradvåning på Östermalm. Rummet där han hänger är helt omöblerat - det finns ingenting att klättra på. Samtidigt påträffas en död kvinna på en fritidsbåt som driver runt i Stockholms skärgård. Hennes lungor är fyllda av bräckt vatten, men det finns inga spår av detta vatten på kläderna eller resten av kroppen. Hon har drunknat på en båt som fortfarande flyter.
De båda dödsfallen visar sig vara början på ett mycket skrämmande förlopp. Om inte kriminalkommissarie Joona Linna varit så envis hade gåtorna aldrig fått några svar.
Denna sommar står svensk polis inför sitt farligaste fall någonsin. Vissa kontrakt kan man inte bryta ens genom sin egen död.

Lars Keplers uppföljare är kanske inte lika spännande om Hypnotisören men det är hårfint. Paganinikontraktet är en bok fylld av musik, oförklarliga dödsfall och en tjurig svenskfinsk polis: Men även en skogshuldra förklädd till SÄPOpolis... Jag gillade den! LÄS/LYSSNA!!! Jonas Malmsjö är en utmärkt uppläsare!

Inga kommentarer: