torsdag 21 oktober 2010

Skuggsteg

Baksidestext;

Thomas Åkesson är en vanlig man som bor i Nacka med sin fru Sara och deras dotter Agnes. Sara och Agnes befinner sig just nu i Teheran där Sara ska hjälpa sin bror Reza med att sälja deras föräldrahem.
Så en dag ringer Reza till Thomas och berättar att hans älskade dotter och fru har försvunnit och att de antagligen hålls fångna i ett iranskt fängelse. Dessutom ber han Thomas ta hand om några dokument som han skickat. Det är viktig information som, om den läcker ut, skulle sätta många regeringars trovärdighet på spel.
Fullkomligt lamslagen försöker Thomas förstå sambandet mellan dokumenten och hans fru och dotter. Han inser att dokumenten kan fria hans familj men i fel händer kommer de att bli deras död. Och han upptäcker också att han är en väldigt jagad man.

Det här är Jens Nordqvists första bok och den är spännande från första kapitlet och slutar i en "cliffhanger"... Däremellan kan jag väl ha lite svårt med trovärdigheten. Om det beror på historien eller på min tro på sveriges godhet, kan jag inte bena ut. Men det är en spännande, lättsmält historia där aktuell politik och autentiska händelser blandas med en helt vanlig männsikas maktlöshet när det gäller att rädda sin familj.

Inga kommentarer: