fredag 8 oktober 2010

Tusenskönor

Av; Kristina Olsson

Baksidestext;

Ett äldre prästpar hittas skjutna i sin lägenhet vid Odenplan. Mannen verkar ha tagit livet av sin hustru och därefter sig själv. Ett avskedsbrev förklarar att han inte kunde fortsätta leva efter att hans dotter begått självmord.

Inlåst i en lägenhet väntar Ali på besked. Han har flytt från ett brinnande Irak och hoppas på en ny framtid i Sverige. Det enda hans välgörare kräver är en enkel byteshandel. Och att han Tiger om deras uppgörelse.

I Bangkok håller en ung svensk kvinna på att bli avskuren från omvärlden. Någon monterar ner hennes liv, bit för bit. Efterlyst av thailändsk polis tar hon upp jakten på den som försöker ödelägga hennes tillvaro.
Tusenskönor är Kristina Olssons andra bok om Fredrika Bergman och hennes kollegor i Alex Rechts utredningsgrupp. Askungar (första bokn) var otroligt bra och jag hade verkligen höga förväntningar på fortsättningen. Ett tag, ungefär halvägs i boken, ratade jag den totalt. Men som tur är så är jag en tjurig jä.... som inte ger sig i första taget! Tusenskönor är en bra bok! Även om den är lite i rörigaste laget, och att vissa delar är lite otroliga. Men som helhet är den bra! Rörigheten består i en mängd olika personer och historier som inte verkar ha något med varandra att göra, även om polisen tycks tro det.... Det stora motivet är lite otroligt men historierna går ihop på slutet och det är viktigast. Ett plus är åxå att vi får lära känna poliserna mera privat...

Läs den!

Inga kommentarer: