tisdag 21 december 2010

Eldiga nachips

4 portioner

500 g högrev, eller annan grytbit

1 stor gul lök

2 st paprikor

4 stjälkar selleri

2 krm salt

matfett att steka i

Marinad

4 msk olja

4-6 pressade vitlöksklyftor

2 krm tabasco

2 msk citronsaft

1 krm svartpeppar

1 krm salt

Sås

2 avocado

1 finhackad lök

2 dl creme fraiche

2 tsk citronsaft

Tillbehör

nachips

  • Skär köttet i tunna strimlor.
  • Blanda samman marinaden och lägg i köttet. Marinera i minst en timme.
  • Skala under tiden lökarna och kärna ur paprikorna. Skär dem och sellerin i strimlor.
  • Hetta upp en stekpanna, lägg i köttet och bryn det med marinaden. Lägg i lök, paprika och selleri och rör ner i pannan. Fräs under lock ett par minuter.
  • Mosa avocado och blanda med de övriga ingredienserna till såsen.
  • Servera kött och sås till nachips eller i tacoskal.

Inga kommentarer: