måndag 18 augusti 2008

Läst och Lyssnat de två sista veckorna....

Semestern är slut och regnet står som spön i backen... Sitter och gruvar mig för att ta på regnjckan och gå till tvättstugan med två ton tvätt (mattor, gardiner, dukar från stugan + all annan tvätt).

Nåväl i väntan på 13.00 kommer här lite läs/lyssna tips;

Jo Nesbö; Fladdermusmannen

Den allra första boken om Harry Hole...

En Norsk TVkändis blir våldtagen och mördad i Sydney och man skickar ner Harry för att delta under utredningen. Han har blivit tillsagd att "hålla sig i skinnet" men Harry hamnar mitt i händelsernas centrum och snart förstår han och hans kollega, aboriginen Andrew Kensington, att de har att göra med en seriemördare.
Boken går stilla framåt, Andrew och andra personligheter Harry möter berättar om landets rika historia och framför allt aborinernas legender.

Klart värd att läsa även om jag misströstade av och till, men som alltid när det händer så händer det!!!!

Hittade den här intervjuen med Jo Nesbö.Läs den!

Gretelise Holm; Ministermordet

Den danska kvinnliga integrationsministern blir skjuten under en joggingtur. Är det ett terrordåd? Eller har det med provatlivet att göra? 

Journalisten Karin Sommer ska snart gå i pension.Under en resa till Litauen får hon ett paket av en mormor som Karin lovar ge till barnbarnet som jobbar i Danmark. Detta paket drar Karin in i kretsar som har förgreningar till ministern.

En stillsam bok utan men med en hel del att fundera på.... Klart värd att lyssna på!

Carin Gerhardsen; Pepparkakshuset

Pepparkakshuset är första delen i en serie om Hammarbypolisen.

En gammal dam kommer hem från en längre sjukhusvistelse och finner en främmande död man på sitt köksgolv. Kriminalkommissarie Conny Sjöberg vid Hammarbypolisen leder utredningen. Under de två följande veckorna inträffar flera besynnerliga mord i Mellansverige och tilslut börjar Conny ana att hör ihop.

En annorlunda deckare som gjorde en kovändning på slutet som heter duga... Ser fram emot del två!!!

Inga kommentarer: