fredag 6 mars 2009

Alla dessa norrmän!!!!

Läst; Knut Fladbakken "Gränsen".

Gränsen är Fladbakkens 4:de deckare om Kommisarie Valmann. För mig är det en ny bekantskap men nu har jag läst mig till att Fladbakken är en av Norgen mest produktiva författare. Han debuterade 1967 och har sedan skrivit ett 20-tal romaner översatta till mer än 20 språk. 2002 debuterade han som deckarförfattare och två år senare gjorde han succé med debutboken om kommisarie Valmann.

                "En ung kvinna hittas död vid en ödslig norsk skogsväg. Är det en trafikolycka eller ett kamoflerat mord?
En varubil fullastad med frysta kycklingar hittas övergiven i ett dike. Är det ett misslyckat smugglingsförsök eller en narkotikatransport?
Kommissarie Valmann blir involverad i dessa händelser som för honom till trakterna kring Kongsvinger. Det är ett ensligt område där Norge möter de värmländska skogarna, så stort att ingen myndighet kan överblicka det."

Boken är väldigt lättläst, den bara ramlar på och spänning ligger på topp. Den väcker frågor och lämnar stort utrymme för att läsaren ska kunna dra egna slutsater, men som alla ställs på sin spets i bokens upplösning. "Vem ska man tro på, tro på, tro på när, tro på när allt är så här..." En författare och deckarserie klart värd att titta närmare på!!!

Inga kommentarer: