torsdag 12 mars 2009

"Till siste man"

 av; David Baldacci.

Första boken jag läser/lyssnar på av denna författare, men efter vad jag har förstått så har Baldacci skrivit en hel del spänningsböcker.

"Till siste man" handlar om FBI/GRU agent Web London. Hans "Team Charlie" förbereder ett tillslag mot en narkotikahandlares näste längs en bakgata i Washington DC. Man intar sina postioner, vapnen är redo och allt pekar mot en framgångsrik operation. På väg in i gränden möter Web en liten pojke och därefter blir Web som förlamad. Team Charlie möts av moteld, ett välplanerat bakhåll och sex man får sätta livet till, en överlever: Web London eftersom han kom på efterkälken. Snart börjar frågetecken dyka upp kring Web Londons agerande. Varför fanns han inte i beordrad position när anfallsorder gavs? Feghet? Förräderi? Web London har förlorat allt: sina vänner, sina kolleger i insatsstyrkan och sin heder.

För att rentvå sig och förstå vad som hände i gränden börjar Web en egen "utredning" bredvid FBI's. Han vet att pojken är en del av lösningen, pojken som visar sig vara narkotikahandlarens tioårige son men som är spårlöst försvunnen. Web inleder jakten och han förstår snart att det finns ett pris på såväl hans eget huvud som på pojkens.

"Till siste man" är en spännande bok som jakten på sanningen. Men av och till kändes den lite väl tjock, när man hört 3-4 varianter på Webs barndom räckte det... Men upplösningen gör att "utfyllnaden" är förlåten och jag rekomenderar boken, det var oerhört spännande. Jag kommer nog att ge Baldacci fler chanser!

Inga kommentarer: