lördag 19 november 2011

Kännablues

Jag känner de i magen ÅHÅH (fast de är lite överdrivet för där har jag inga muskler att ha ont i)
Jag känner det i ryggen ÅHÅH
Jag känner de i huvvet ÅHÅH (och de är ju åxå bara inbillning)
Jag känner det i benen ÅHÅH (JEPP)
Jag känner här å där å här å där å här å där å här å där
ÅH vad de värker i hela kroppen!!!!!!! (melodin är en typisk blues)

Så idag blev det en lång och behövlig sovmorgon. Sen har det väl inte hänt så mycket.... Var på garnaffären och köpte garn till vårt julpyssel på skolan. Jag skulle bara ha garn till vårt julpyssel på skolan..... Lyckades jag???? Nehe!!! De blev garn till ett par sockar med långa skaft (200 gr) och ceriset virkgarn till en hund till C... Sen tankades bilen, diseln är dyrare än bensinen! Lite ljus från Rusta (nä rätt många + gardiner till sovrummet) mat till kvällen och tvättmedel till söndagsnöjet! Annars ingenting!!!
Nu ska jag ramla ner i soffan och börja på ett par tå-upp sockor med de nya garnet och jag ska använda magic-loop och kameran ska få vara med så de kanske kommer lite handarbete i denna handarbetsblogg... Gillar tå-upp eftersom då kan man verkligen sticka tills garnet tar slut. Stickar man uppifrånochner sockor så måste man ju chansa och börja med foten så man säkert vet att garnet räcker. Har stickat tå-uppsockor på beställning där det blivit kvar 20 cm garn! Magic-loop är ett måste för mig för jag är hårt drabbad av SSS- second sock syndrome. dvs de blir aldrig 2 klara sockar utan (i bästa fall) 1½..... Men med magic-lopp stickar man båda samtidigt och då blir båda klara (eller ingen) + att man verkligen kan hålla koll på garnet! (åh herregud vad jag surrar)


14 kommentarer:

TvåÄndsStickan sa...

jaa det närmar sig med stormsteg, varför tror jag producerar så mycket :-)

Otaliga projekt sa...

Se där ja! Då fick jag reda på finessen med Magic Loop. I det avseendet verkar ju den tekniken fantastisk. Måste läsa på lite till, eller helt enkelt invänta guidning från dig....
Trevlig kväll
Sarah

Stattinskan sa...

Jag hängde med jättebra ifrån början av ditt inlägg - men sedan blev det rena rama grekiskan när du börjar prata handarbetstekniker ;-D

Ama de casa sa...

Rusta... Åh. Jag saknar Rusta...
:-)

Mamma10 sa...

Fler som haft en fullspäckad lördag ser jag :-) Känner likadant om man ska inhandla garn åt ngn annan.....jag kan inte heller låta bli att köpa till mig själv :-).....ha en skön kväller :-)

Brunakullan sa...

Ha ha, Känner så väl igen mig när det gäller garnaffärer.
Ingen sovmorgon här inte. Uppe kl6 men sängen var locknade kan jag tala om. Dom på jobbet hade nog inte blivit så glad om jag hade sovit längre.
Har stickat på dotterns trekants sjal. Ska göra klart den. Sen är jag sugen på att prov sticka julgranskulor. Blir nog ett besök hos väninnan med garnaffär någondag.
Ha en trevlig helg!

Eva sa...

Vi har varit på Dille i dag,både vi & hunden e trött i skallen;))
Håller på med en mössa och ska göra några par sockar m långa skaft har jag tängt.

Kram!

Mallan sa...

Båda samtidigt - men det är ju döcoolt och händigt :-)

Aurora sa...

Det lät för invecklat för mig.

Tackan sa...

Vilken härlig blogg, hamnade här genom någon annan och kommer. Absolut tillbaka. Pyssel och vikt en bra
Kombination :-) sen såg jag att du gillar harlan coben, som jag älskar .

Jag blir också sjukt intresserad av sockorna, lägg upp bilder på hur du gör :-) jag kan bara sticka halsdukar men är sugen på att lära mig mer. Ha det br

Yvonne :-) sa...

Tack! jag kryar på mej så gott jag kan! Kram!

Anonym sa...

Jag måste ta och kolla in videon på det där en gång till.

krakel sa...

Jag sitter fortfarande vid frukostbordet. Grå dag som bara inspirerar till tända ljus och stickning. Håller med om dina tankar om magic loop. Det är så bra. Lycka till med sticket, och ha en bra söndag.

ansepanse sa...

låter skönt med en lång sovmorgon och så hann du med en hel del annat också
kramar