onsdag 16 november 2011

Mästaren

Baksidestext;
Den unga, vackra före detta tennisstjärnan Valerie Simpson vill ta sig tillbaka till den absoluta världstoppen, och det med hjälp av sportagenten Myron Bolitar. Men hennes drömmar krossas när hon blir brutalt skjuten till döds under US Open. När Myrons hetaste klient Duane Richwood, trimmad för att ta sin första Grand Slam-turnering, dyker upp i utredningen inser han att det är något som inte står rätt till. Varför finns Duanes telefonnummer i Valeries kalender när han hävdar att han inte ens känner henne?

Myron upptäcker att det finns kopplingar mellan ett sex år gamalt mord och den nu mördade Valerie, då hennes fästman, son till en senator, brutalt mördades och en av förövarna därefter sköts ned. Polisen har lagt locket på och alla, från maffian till senatorn själv, vill att Myron ska sluta gräva i det gamla mordet. Sanningen om vad som egentligen hände är inte bara farlig utan även dödlig. Är Myron på väg att bli nästa offer?
Det har varit tungt på bokfronten ett tag, har inte hittat något som fallit direkt i smaken. Då måste man ta till ett säkert kort som Harlan Coben! Mästaren är andra fristående delen i serien om den hetlevrade men ömsinte Myron Bolitar. Jag gillar skarpt Cobens kvicka repliker och Myron är en mästare i vass tunga. MAn får både skratt och spänning i ett paket, kan man begära mer. Att sen Myron måste stoppa näsan dit där den absolut inte ska vara och får hjälp av kompisen Win, om än lite väl hårdhänt, gör bara de hela ännu bättre! JAg har två olästa böcker stående utifall jag kommer in i nån ny svacka! Jag älskar Harlan Coben! Har du inte prövat så får du skylla dej själv!!!

 

1 kommentar:

Ama de casa sa...

Jag älskar hans böcker, och speciellt dom här om Bolitar. Har precis läst ut den sista jag hade. Snyft...
:-)