söndag 10 maj 2009

Lördagen den 9 maj-09; På väg!!!

0800 gick bilen från Östersund packad av kaffe, "neste", mamma, moster och jag!

Första stopp blev Rista fallet! Visst har ni sett "Ronja Rövardotter"?!?!? Men det hördes inget "Vårtjut"!

För er som har någon som hellst koll på vad som händer i Åre, vet var vi är nu.... Copperhill Mountain Lodge!!!! Väldigt stängt! KAn det verkligen redan gått omkull?????

Men för att trösta mamma som har blivit retad för att äga allt från en "tvålkopp" till annat litet ej lämpligt för tryck, tog vi kort på "Lilleman" i förgrunden av Åreskutan!

Duvedkyrka.

Rätt läcker!

Minnesmonumenter i Duved över Karolinerna! 3000 man gick åt på fjället nyårshelgen 1718-19. En historia värd att berättas, en historia om helt sanslöst meningslöst offrande av människoliv! Det finns en triologi med Norskafrilufsteatrar som berättar olika varrianter på denna, egentligt svenska, historia. Jag har bara sett en av dem; "Det brinner en eld" i Röros. Har ni möjlighet så MÅSTE ni se den!!!! Spelas i början i augusti på slagghögarna i Röros.

Detta var en av anledingarna till denna resa!!! Att möta våren LÅÅÅÅÅNGT innan den kommer till Västra Härjedalen, och att se Vitsipporna som täckte hela dalen från Meråker till Stjördal.

Nidarosdomen hann stänga för dagen, så det blev en tur ner till "Den gamle Bybruen" och Nidälven.

Men vad har hänt med Olav Trygveson?????

Jo han har fått sig en mössa.... Många universitetsstuderande tar sin examen snart. Trondheims Universitet är stort! Det gick omkring många universitetstuderande i samma mössa, vet inte vilken instution de studerat under.... Men någon har tydligen lyckats klättra upp och satt sin mössa på Olav.... Hur????? Kan man fråga sig!

Sedan blev det middag på Tyholttårnet, men bilder från kvällen och dag två kommer imåra..... (eller nått).

Inga kommentarer: