måndag 11 maj 2009

Söndagen den 10 maj; Vägen hem!

Trondheim visade sig från en grinigare sida på söndagen. Det regnade och blåste, men regnet höll upp så fort vi satte foten utanför bilen... Det tackar man för!

Vi började dagen med hotellfrukost  och sedan bar det av till Nidarosdomen. Det är fotograferingsförbud där inne så ni får hålla tillgoda med denna bild på en staty utanför ingången till Nidarosdomsområdet.

Denna dag skulle det vara Konfrimationsgudstjänst och när vi tittade runt övade musiker och kören. Det är ett helt gudomligt ljud i en så stor kyrka!!!! Mamma som aldrig varit in i Domen förut blev rörd till tårar..

Sedan tog vi en promenad ner till Ravnkloa och "Den siste viking". Båten till Munkholmen hade inte börjat gå för säsången än, men det gick så pass höga vågor på fjorden att vi nog inte varit intresserade iaf.

Nidarosdomen sedd från Ravnkloa.

Statyn "Goda" utanför turistbyrån. Försökte få hjälp med hur jag skulle köra för att ta oss till Utkiken på Byåsen, men det var stängt...

Men efter lite trixande och u-svängande så hittade vi dit! Tyholttånet, med sin snurrande restaurang.

Kristiansten festning

Nidarosdomen

Munkholmen

Pirbadet och hamnen.

Efter att köpt våfflor av några flickor som skulle på skolresa åkte vi mot Sverige igen.

I Leirfall hittade vi dessa hällristningar. Har aldig sett hällristningar i verkligheten, i Härjedalen är det mest målningar...

Sedan gick turen över Storlien i snöblandat regn, +4* och blåst (hutter) hem till Östersund.

En riktigt bra helg för alla inblandade

Inga kommentarer: