måndag 14 februari 2011

Ur havet stiger vågorna

Baksidestext;

På ytan är Louise Strandbergs liv en idyll. Hon har ett bra jobb som rektor på Rosenbäcksskolan i Härnösand, bor i ett vackert hus och har en lycklig familj. Allt är dock inte riktigt som det ser ut. Hennes man Christer är notoriskt otrogen, hennes jobb slukar all fritid och relationen till dottern Isabelle är minst sagt ansträngd.

Pressad av sina privata problem begår Louise ett ödesdigert misstag. Under ett möte med familjen Papadopoulos, där pappan misstänks ha misshandlat sin son Daniel, låter hon sig bevekas till att vänta med en anmälan.

Dagen efter är Daniel inte i skolan och hans lillebror kommer inte till förskolan. Pappan hävdar att hans fru lämnat honom och tagit barnen med sig. Louise godtar hans förklaring och skjuter tacksamt problemet åt sidan, men det dyker genast upp ett nytt. Isabelle har stuckit till Stockholm med sin pojkvän, som ingen i familjen har träffat. Vem är han egentligen? Och varför svarar hon inte i sin mobil?

Det här är Annika Sjögrens tredje bok från Härnösand och den andra jag läser.... BAksidestexten lovar mycket..... Men.... Det är roligt med en bok som utspelar sig i omgivningar man är bekant med, man har ju bott i den lilla staden 3 år under gymnasietiden och en gång i månaden under lärarutbildningen.... DET är nog det bästa jag kan säga om boken...

Inga kommentarer: