tisdag 18 maj 2010

Drömmen förde dej vilse

Det här är Anna Janssons 11 bok om kommisarie Maria Wern.

Maria Wern är på väg hem efter en kväll på krogen när hon snubblar över tre vuxna män som misshandlar/sparkar på en ung kille. Maria försöker gå emellan och blir själv hårt misshandlad och stucken med en blodfylld spruta. Den 13-åriga killen överlever inte misshandeln och för Maria väntar ett halvår med provtagningar för att utesluta blodsmitta.

I botaniska trädgården hittas en tidig morgon en mördad sjuksköterska klädd till brud. Maria får i uppdrag att utreda mordet, medan hennes älskade Per utreder misshandeln. Men fler dödsfall väntar och de har ett genemsamt; sin läkare....

Anna Jansson har lyckats igen, det är inte en gastkramande bok men det var riktigt skönt att bli uppdaterad på Maria och Pers bekymmersamma "förhållande" och att få följa Erika, rättsteknikerns, chans till kärlek. Efter så här många böcker börjar man lära känna dem riktigt bra, därför retar det mig till vansinne att man ändrade på dessa förhållanden när man filmatiserade "Farlig fågel". Men åter till handlingen.... JAg gillar den här boken och den fick en vändning på slutet som säger mig att en 12;de bok kommer att komma inom kort . Mitt betyg är välgodkännt!

Inga kommentarer: