torsdag 23 juni 2011

Det som vilar på botten

BAKSIDESTEXT;

En ensam hamnkapten tittar ut över havet där vågtopparna piskas vita av den annalkande stormen. Kryssningsfartyget M/S Vegas lanternor dyker inte upp i den nattsvarta horisonten som de brukar. Någonting har hänt ute på havet, en händelse som kommer att sätta kriminaltekniker Ulf Holtz på svåra prov både professionellt och privat. När utredningen drar igång tycks frågorna bara bli fler och fler, vem är den döde mannen utan identitet och utan historia och vad döljer besättningen?

Medan polisarbetet fortskrider och händelseförloppen långsamt klarnar för Holtz gör sig saknaden efter hans älskade Nahid påmind. Nahid Ghadjar, den unga kollegan som lyckades öppna den hårt tilldragna dörren till Ulf Holtz hjärta, för att sedan försvinna ur hans liv, och som ingen nu vet var hon är. Kollegan Pia Levin kämpar med sina egna demoner och dras obönhörligen ner i sitt personliga mörker alltmedan hon utreder en familjetragedi som ingen tycks bry sig om. En hel familj har hittats död och utredarna misstänker att det rör sig om ett utvidgat självmord där mamman har mördat sin familj och därefter tagit sitt eget liv. Men det är något som inte stämmer och Pia Levin börjar på egen hand utreda fallet trots ett kompakt motstånd. 


Det som vilar på botten är Varg Gyllanders tredje bok. Jag har kämpat och kämpat för att komma igenom den. Började redan i februari, gav upp lånade ut den till mamma, fick tillbaka den och gav mej tusiken på att nu! Igår var mamma hit och hälsade på och hittar boken på soffbordet; "Den där har inte jag läst" "Joho du... Jag tog ju med den hem förra helgen" "Nä jag känner inte igen ett dugg av det där" (hon läser baksidestexten noga) "Ja du måste du ha missat att läsa den". Så går det en stund och sedan säger hon; "Jajustja... De var den där med den lilla flicka som var inlindad i glapack... Den gick mej spårlöst förbi...." Och de får bli betyget; Den kommer att gå mej spårlöst förbi!!!

Inga kommentarer: