söndag 19 juni 2011

Evig eld

Baksidestext;
En sen höstkväll blir kirurgöverläkaren Ola Karlgren kallblodigt nedskjuten utanför akutmottagningen på Sundsvalls sjukhus. Läkaren Erik Jensen är först på plats och försöker förgäves rädda kollegans liv. Det enda spår han ser av mördaren är den silvergrå kombi som i ilfart lämnar platsen.

Kriminalkommissarie Johan Axberg och hans kollegor ser två möjliga motivbilder utkristallisera sig. Offrets ökända otrohetsaffärer pekar mot att det kan röra sig om ett svartsjukedrama, men det kan heller inte uteslutas att mordet är kopplat till Karlgrens engagemang i det lokala läkemedelsbolaget Global Medical Careness, som enligt ryktet säljer medicin med cancerframkallande biverkningar till u-länder.

Samtidigt som Axberg försöker få klarhet i mordet på Karlgren härjar en pyroman i Sundsvall. Större och större bränder anläggs och de har en förbryllande detalj gemensam: vid varje brand lämnar pyromanen efter sig en metallbricka med ett inristat namn och nummer. En komplicerad utredning tar sin början.Gav mer eller mindre upp hoppet om Jonas Moström efter hans förra bok "Mirakelmannen" som jag tyckte var ett bottennapp.... Men jag måste erkänna att jag hade fel! "Evig eld" är mycket bättre, även om historien inte riktigt går ihop på slutet så är det en spännande bok.
Evig eld är den sjätte romanen i Jonas Moströms serie om Johan Axberg, Sofia Waltin och de andra kriminalpoliserna i Sundsvall.

1 kommentar:

Otaliga projekt sa...

Vilken tur att du har bolrecentioner. Jag visste inte att det fanns så många i hans serie, jag har läst tre och tyckt att de har varit bra. Nu får jag kolla in de andra, men tydligen kan jag hoppa över en av dom.
Sarah