fredag 10 juni 2011

Så blev de...

Vi fixade och donade med fika och bar bord ute och la ut madrasser i gräset till musikvanten. Så kom eleverna och lite föräldrar.... Vi hade samling och lite lek, under tiden skulle jag och en jobbarkompis lägga sista handen vid dukningen ute.... SOLEN ÄR BORTA!!!! HIMLEN ÄR KOLSVART!!! Ut och bär in allt i ett flygande fläng. Vi får fika inne..... SUCK.... Så kommer fröken och tittar ut; "Men de regnar ju inte, vi går ut..." Sagt och gjort. De blåste så ingen vågade ställa ifrån sig pappmuggarna, men sen kom solen igen och vi kunde ha musikvanten i gröngräset iaf.
Nu ska jag iväg och koka kaffe, garnera en tårta och bära stolar och.... Sedan kommer alla elever i hela spåret upp med föräldrar och syskon från kyrkan och fikar in sommarlovet.
Jag önskar att det var som förritiden idag, att lärarna sprang hem fortare än eleverna. Skulle så gärna vilja ha "föräldrafritt" på fritids!!!! Vi får aldrig lägga oss i lärarnas arbete, för vi är ju inte pedagoger (å då kan man ha gått lärarhögskolan hur mycket man vill) men att tala om hur vi ska sköta vårt jobb de är helt OK.... Å aldrig är hon sjuk heller.....
Förlåt att jag lade sordin på sommarlovskänslan. De var inte meningen!!!!

5 kommentarer:

Stattinskan sa...

Menar du att lärarna lägger sig i hur fritids sköter sin verksamhet? I såfall låter det som en svår form av hybris
Gomorron

Yvonne :-) sa...

Morn på dej Då blir det en kaffekokardag för dej då! ♥kram!

Anonym sa...

Kom att Tänka på reklamen på TV, där de bar ut och in midsommarmaten!
:)

Kerstin sa...

Trevlig helg. jag ska på studentuppvaktning i kväll sen blir det ön med havsbad över helgen.

Brunakullan sa...

Inget regn här idag. Klarblå himmel. Moppekörningen gick bra idag för lilleman trots att han körde bland alla studenttåg. Håll tummarna för honom att teoriprovet går bra på måndag. Rapport kommer var så säker. Ha en bra helg.