Lax på saltbädd
Häll grovsalt på en långpanna. Lägg Laxfilén med skinnet uppåt och grädda i 200* tills skinnet bubblar sig (20-30 min)
Karinsås
2 dl cremefraiche
1 dl grädde
rivet skal av 1 citron
1 fiskbuljongtärning (jag bruker riva den åxå så att det inte blir klumpar)
citronpeppar och citronsaft efter smak
Rör ihop allt och låt stå i kylen (ju längre destå bättre *ler*)
Spenatgratin á la Tomtan
1 påse bladspenat
1 bit fetaost
3 ägg
1 dl mjölk
Västerbottenost
Läg spenaten i en ungssäker form. smula över Fetaosten. Blanda ägg och mjölk, smaka av med salt och peppar. Häll över spenaten och strö över rikligt med Västerbottenost. In i ugnen 200* tills osten fått fin färg.
Till detta tänkte vi ta ett glas vitt...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar