fredag 23 januari 2009

Dagens middag

Lax på saltbädd

Häll grovsalt på en långpanna. Lägg Laxfilén med skinnet uppåt och grädda i 200* tills skinnet bubblar sig (20-30 min)

Karinsås

2 dl cremefraiche

1 dl grädde

rivet skal av 1 citron

1 fiskbuljongtärning (jag bruker riva den åxå så att det inte blir klumpar)

citronpeppar och citronsaft efter smak

Rör ihop allt och låt stå i kylen (ju längre destå bättre *ler*)

Spenatgratin á la Tomtan

1 påse bladspenat

1 bit fetaost

3 ägg

1 dl mjölk

Västerbottenost

Läg spenaten i en ungssäker form. smula över Fetaosten. Blanda ägg och mjölk, smaka av med salt och peppar. Häll över spenaten och strö över rikligt med Västerbottenost. In i ugnen 200* tills osten fått fin färg.

Till detta tänkte vi ta ett glas vitt...

Inga kommentarer: