onsdag 21 januari 2009

Men flytta tillbaka då!!!

Läser idagens ÖP om familjen som flyttat från Milano till drömhuset i Långå. Nu störs de av grannens vindkraftverk "Mycket värre här än i Milano". Läs artickeln. 

Jag kan inte annat än undra... Alla vill ha ström, värme, tvättmaskin mm men hur ska vi få den? Vi ska inte ha Kärnkraftverk, vatten kraft, elda med olja... Hur??? Det kommer alltid att blåsa OAVSETT om vi sätter upp vindkraftverk eller inte, VARFÖR INTE UTNYTTJA VINDEN?!?!? Den finns där, helt gratis och blir inte förgiftat/förstörd av att den snurrar på en snurra! Att detta desutom händer i Långå är skrattretade. Byn där flaggorna vajade på halv stång den dag vindkraftverken invigdes på Långåvålen. Ja inte alla flaggor!!! Det måste påpekas!!!

Jag måste hålla med Hedebon;

"Det är sönd ôm Långåaran! Först to dôm skojen, sen vattne ô no har dôm ti styggväre ô!" (Det är synd om dem i Långå. Först tog de skogen, sen vattnet och nu blåsten!)

Nu vet inte jag hur högjutt det här vindkraftverket är, men jag tycker att vi måste bestämma oss för hur vi ska ha det med elförsörningen. Och om det är så att det är hälsosammare att låta sina barn växa upp i Milano istället för Härjedalen, så gör det!

Inga kommentarer: