onsdag 14 januari 2009

Lyssnat;

"Katedralen vid havet" av Ildefonso Falcones.

"1300-TALETS BARCELONA är en stad i förändring. Pesten skördar offer, kriget närmar sig och inkvisitionens straff väntar alla kättare. Samtidigt pågår byggandet av folkets katedral: Santa Maria.
Den unge Arnau Estanyol växer upp i staden och vi följer honom från hans lekar kring katedralens bygge och på hans flykt från ett liv i fattigdom till samhällets högsta topp när han drygt femtio år senare som rik man är med och inviger katedralen. Katedralen vid havet är ett fantastiskt porträtt av 1300- talets Barcelona och Katalonien. Historiska fakta i kombination med sociala intriger, konspirationer och kärleksöden gör detta till en bokupplevelse för alla."

Detta är en lång bok, 15 Cd. En mycket gripande bok om bröllopet som leder till 2 våldtäkter som senare blir barnet Arnau. Hans fars kamp för att sonen ska få växa upp en fri man och inte som en träl. Feodalsämhället som ger de som har oanade privilegier och de som inget har platsen som dörrmatta... Den handlar åxå om vänskap, svek, kärlek och hat/hämd och brödraskap. Större delen av boken kretsar runt Santa Maria och katedralbygget och Bastajerna som bär de tunga byggstenarna. Läs den (eller Lyssna) den var riktigt bra!!!

Inga kommentarer: