tisdag 8 mars 2011

Nostradamus försvunna profetior

Baksidestext;
En dödlig konspiration. En uråldrig hemlighet.
Nostradamus skrev 1 000 verser med profetior. Endast 942 har återfunnits.
Vad har hänt med de försvunna verserna och vilka profetior innehöll de?


Två män med olika bakgrund och med vitt skilda intentioner inleder en skräckinjagande jakt efter svaren. Adam Sabir, en författare som desperat försöker rädda sin dalande karriär och Achor Bale, medlem i ett uråldrigt hemligt sällskap som hänger sig åt de tre antikrist förutspådda av Nostradamus: Napoleon, Hitler och den kommande.

Mysteriet kring Nostradamus profetior leder dem via romska sällskap i Frankrike till en labyrint av gåtor. Insatsen är hög, för den som finner de försvunna verserna väntar inte bara en stor belöning, utan även en chans att förhindra jordens undergång.
Jakten på Nostradamus försvunna verser visar sig kräva en resa genom mänsklighetens förflutna och in i den förutspådda men ännu inte upplevda framtiden.
Det här var en riktigt spännade bok även om jag aldrig fick ihop varför Achor Bale måste ha profetiorna. Men å andra sidan har jag hållit på och läst boken sen i julas så vissa saker kan jag ha glömt (pluggandet tar för mycket tid). Klart läsvärd! Och man får lite att fundera på efter sista kapitlen.....

4 kommentarer:

carina sa...

åhhh en sån spännande bok :)

Brunakullan sa...

Den måste jag försöka få tag på.

ansepanse sa...

det känns bra med böcker som man får fundera över efteråt
kramar

diana sa...

Den låter helt klart läsvärd.