söndag 24 april 2011

Änglavakter

Beskrivning;
En ung kvinna hittas styckad och begravd i ett skogsparti i Midsommarkransen utanför Stockholm. Hon identifieras som Rebecca Trolle, en student som varit försvunnen i två år.

Medan Alex Recht och hans utredningsgrupp försöker förstå varför Rebecca gick ett så våldsamt öde till mötes, görs fler fynd på brottsplatsen. Den rymmer hemligheter som visar sig vara flera decennier gamla. Någon har vid upprepade tillfällen återvänt till skogen för att dölja sina offer för omvärlden.

På ett ålderdomshem sitter en stum barnboksförfattarinna. Om och om igen dyker hennes namn upp i polisutredningen kring morden i Midsommarkransen, men hon sluter sig i sin tystnad.

Spåren leder till den mörkaste av sanningar och obönhörligen dras både Fredrika Bergman och Peder Rydh in i historien kring graven och den döda studenten. Fredrika ställs inför ett svårt dilemma när hennes älskade Spencers namn dyker upp i utredningen. Är det verkligen möjligt att han är en del av gåtans lösning? Och vilken roll spelar egentligen den stumma författarinnan?

Med en stark undergångston närmar sig utredningsgruppen fallets upplösning och till sist kvarstår bara en fråga att besvara: Vems tur är det att läggas i graven då mördaren återigen beger sig till Midsommarkransen?

Änglavakter är Kristina Olssons  tredje kriminalroman och om inte lika bra som den första boken (Askungar) så riktigt bra. Det tog ett tag innan jag förstod upplägget med en brottsundersöknig blandat med intärnutredningens förhör av poliserna som ingick... Men det löste sig efter ett tag och man förstod att den här boken kommer inte, kan inte sluta bra.......
LÄS DEN!

6 kommentarer:

ansepanse sa...

låter spännande
kram

Mariette sa...

Alltid bra med boktips - härligt att lägga sig till ro och läsa en bok! Glad fortsättning på påsken:))

Anonym sa...

Först trodde jag att det hade hänt "på riktigt" men sedan begrep jag att det var en bok....vissa fattar långsammare än andra! Kram

Yvonne ♥ sa...

Mia tyckte om skorna Det är sådana där MBT skor.Idag har det varit sol sol sol.Kram! ♥

MICKAN sa...

Utan tveka så är det verkligen en spännande bok. Räckte att man läste början för att se detta. HA en riktigt bra fortsättning på påsken :)

Roffe sa...

Godmorgon.Nu börja nya bloggen ge resultat,över 10000 besökare på 3veckor.
Fast jag vet att inte pengar är allt.som arbetslös är varenda krona guld värld.så fort jag får jobb,kommer jag blogga mindre.Just nu Roligt nöje.Ha en skön solig annandag.Kram