tisdag 27 september 2011

Änglamakerskan

Baksidestext;
Påsken 1974 försvinner en familj spårlöst från ön Valö utanför Fjällbacka. En fin påskmiddag är uppdukad i matsalen, men alla utom den ettåriga dottern Ebba är borta. Har de blivit utsatta för något brott eller försvunnit frivilligt? Gåtan har aldrig fått någon lösning.
Många år senare återvänder Ebba till ön och den gamla barnkolonin där hennes pappa med hård hand drev en internatskola. Hon och maken Mårten har förlorat sin lille son, och i ett försök att övervinna sorgen och gå vidare har de bestämt sig för att rusta upp huset och öppna ett bed and breakfast.
När Erica Falck får höra om parets planer blir hon både överraskad och nyfiken. Hon har tidigare forskat en del i mysteriet med den försvunna familjen utan att hitta någon förklaring. Nu söker hon upp Ebba för att höra vad hon vet. Dessutom har hon själv en del att berätta om kvinnorna i Ebbas släkt - en historia fylld av tragiska öden och hemligheter.
Ebba och Mårten inleder sitt renoveringsarbete, men knappt har de börjat förrän de blir utsatta för ett mordbrandsförsök. Och då de några dagar senare bryter upp matsalsgolvet finner de intorkat blod under plankorna. Det tycks som om ondskan i det förflutna har hunnit ifatt dem. Under utredningen av branden börjar Patrik Hedström och hans kolleger gräva i det gamla fallet igen. Vad var det egentligen som hände Ebbas familj?

Camilla Läckberg har gjort det igen!!!! Och inte blev boken sämre av att Katarina Ewerlöf läste den!!!!! En skum historia som man inte riktigt vet vart den tänker ta vägen. Att de 5 eleverna som fanns ute på internatskolan när familjen försvann, förstår man ju fort... Men hur??? Och var har Nynazismen med  det hela att göra? Och hur är polisen Gösta inblandad i det hela? Men samtidigt som man funderar över historien och den försvunna familjen måste man oroas över Martin, och hur ska det gå för Anna och Dan? Kommer Anna att kunna gå vidare? Och varför måste alltid Erica lägga näsan i blöt??? JA, frågorna är många och svaren (en del av dem) får man först i slutet. Precis som det ska va!!!!! LÄS DEN!!!!!

3 kommentarer:

Otaliga projekt sa...

Låter väldigt spännande. Köper du alla ljudböcker eller har ni ett välutrustat bibliotek där uppe?
Ja, det finns ju ett tredje alt, men det talar vi tyst om....*Ler*

Ellis sa...

Jag ska köpa den snart, kan inte missa hennes nya bok! =)
Kram Elenor

Skruttmärtha sa...

Jag fick hem boken igår.
Dutti du var igår som fick med dej alla pryttlar på morronkulan.
Kram och ha en bra dag.