tisdag 20 september 2011

Svart himmel

Baksidestext;
En kvinna som anklagas för utpressning misshandlas till döds. Detta sker framför ögonen på polisen. Trots det lyckas förövaren komma undan. Allt pekar på att han är en indrivare som anlitats av en respekterad och aktad medborgare. Samtidigt försöker en ökänd kriminell få kontakt med polisen. Med mycket dunkla avsikter. 
Liksom i Mörka strömmar befinner sig Erlendur på resa, sökande efter klarhet i sin brors försvinnande. Huvudpersonen är denna gång Sigurdur Óli, som vi känner från de tidigare böckerna. Förutom den spännande och täta mordhistorien får vi också en kritisk inblick i det korrupta bankväsendet både på Island och i andra länder innan den stora bankkraschen ägde rum 2008. 


Vet inte vad jag ska ge Svart himmel för betyg. Sigurdur Oli är egentligen en ganska osympatisk person... Men samtidigt så finns det hopp även för honom.... Fast jag tycker mycket bättre om Erendur... Nåväl... Svart himmel är en ganska förvirrande historia med massor av trådar som inte verkar ha något med varandra att göra.... Men på nått vis så kommer trådarna från samma nystan. Någon skräckfylld spänning är det inte frågan om, utan mera som en stilla promenad i snålblåsten! Med ett slut som kommer att sitta kvar länge.....

5 kommentarer:

Aurora sa...

Ett lätt virrvarr med andra ord. Trodde ni hade svart himmel ute men vilken tur att det bara var i boken. Kram

Aurora sa...

Jag kommenterade ditt inlägg men det verkar inte funka.

Roffe sa...

Godmorgon.På måndag börja jag på Förstärkt arbetsträning i tibro.9.00-15.00. Man ska sitta i grupp och söka jobb.Det är ju så att man ska komma utanför hemmet,inte bli sittande hemma.Det gäller 3 mån.Få åka buss till Tibro 4 mil tur och retur.Ha en fin dag.kram

Anonym sa...

Jag gillar hans deckare. Som ljudbok fick en av dem följa med på vår Tysklandsresa. Wonderbaum! ;)

Otaliga projekt sa...

Det är bra med lite recentioner.
Jag gjorde fullständigt tabberas på bibliotekets nyhetshylla igår. Utbudet är inte så stort så jag tar vad som finns. Ibland blir det guldkorn och ibland inte alls!
Hoppas att du är piggare.
Sarah