tisdag 9 augusti 2011

Helgonet!

Baksidestext;
"Gud är god. I natt vill Gud oss väl." Det är vad den högt älskade och respekterade familjefadern Sven-Gunnar Erlandsson tänker när han segnar ner under den mäktiga augustimånen, skjuten med ett skott i nacken efter en krogkväll i glada vänners lag.

Det är semestertider, men kriminalkommissarie Conny Sjöberg kallar samman arbetslaget med Sandén, Hamad och Westman från Gerhardsens tidigare böcker. Styrkan har dessutom utökats med två nya förmågor. Den charmige rockaren Odd Andersson, känd från tv, och den oberäkneliga Hedvig Gerdin, som nyligen återvänt till Sverige efter trettio år som diplomathustru.
Vem kunde önska livet ur Erlandsson? Enligt alla källor en varm och generös människa, med religiöst patos och ett brinnande intresse för barn- och ungdomsfotboll. Dessutom med ett stort engagemang för samhällets utstötta.

Det enda man har att gå på är en uppblött papperslapp med utfluten text och en uppsättning spelkort man funnit i offrets ficka. Kan mordet ha med poker att göra? Var Erlandsson en fuskare som gått för långt och avrättades med en kula i huvudet? Eller var han ett offer för någon av de människospillror han brukade besöka i husvagnsgettot i Huddingeskogen, och så generöst dela med sig av sitt överflöd till?

Utredningen leder Hammarbypoliserna ut på en resa till skräckinjagande platser i mörkaste skogen, till ett hillbilly-Sverige de aldrig tidigare stött på, till andra sidan jordklotet och till de svartaste delarna av människans själ. Äntligen en riktigt bra bok!!!!! Fast jag hade inte väntat mig något annat av Carina Gerhardsen! Sen var det roligt att höra hur det går för alla poliserna i Sjöbergs gäng... Spännande från första till sista ordet!!!! LÄs den! Eller gör som jag; LYSSNA!!!! det är Katarina Ewerlöf som läser!!!!!

3 kommentarer:

Otaliga projekt sa...

Det är def en bok för mig, bra författare, trevliga karaktärer och en av de bästa uppläsarna.
Ang tubsockorna, det är ju jättesmidigt. Jag har bara stickat sådana till bebisar....
Jag tycker att 7bröder duger gott och är väldigt prisvärt. Jag virkade min första filt i det garnet. I början köpte jag det på en utförsäljning för 25:- nystanet.

Ellis sa...

Låter som en spännade bok, måste kolla om den finns på någon av skolorna när jag börjar om att jobba! =)
Hoppas allt är bra med dig!
Kram Elenor

ansepanse sa...

låter som en bra bok :)
kramar