söndag 7 augusti 2011

Jordens väktare

Baksidestext;
USA:s utrikesminister dödas i ett attentat vid ett statsbesök i Ukraina. Tillvägagångssättet är lika enkelt som effektivt: en radiostyrd helikopter bestyckad med sprängämnen spränger hela bilkortegen i luften. Ingen tar på sig ansvaret för attentatet och överste Nicholas Shy vid SSG, en enhet direkt underställd presidenten, får i uppdrag att leda jakten på de skyldiga. Snart sker ytterligare attentat, fast på helt olika ställen i världen: en gasledning sprängs i Ukraina, elnätet i Brasilien saboteras och en kemisk fabrik sprängs i Indien. Ett mönster börjar framträda, men utredningen rör sig alltför långsamt framåt. Samtidigt jobbar Nicholas flickvän, svenska Jessica Björk som arbetar på CNN i Atlanta, med att rapportera om samma händelser. Deras förhållande blir alltmer ansträngt när de båda försöker hålla isär sina yrkesroller och sitt privatliv.

Efter en rad kriminalromaner om stockholmspolisen Jacob Colt, kommer nu duon Buthler & Öhrlund med en spänningsroman som har hela världen som scen.Colt har varit en av mina favoriter bland poliser och jag har slukat böckerna eftersom de har kommit. När jag såg att Buthler & Öhrlund kommit med en ny fanns det ingen tvekan. Det var under Jordens väktare som MP3 problemen slog till. Nåja såhär 17 cdskivor senare är jag kanske inte lika förtjust i Buthler & Öhrlund... Jordensväktare är en bra bok och den är riktigt spännande av och till.... Men.... Måste allt sex vara sadomasochistiskt??? Är Amerikanerna verkligen GUD??? och det som drog ner boken var att 17 cd skivor senare slutar allt med en cliffhanger.... Betyder det att det kommer 17 cd böcker till??? Kort sagt jag är besviken trots att det egentligen var en bra bok!

3 kommentarer:

Yvonne :-) sa...

Cassandra har sinne för detaljerna .Är mäkta stolt över henne..Här har det regnat ända sen igår.Men för en stund sen så började det klarna upp! Kram!

Aurora sa...

Det lät riktigt spännande. Klart läsvärd. Kram

MICKAN sa...

Jepp. Så kan det bli i bokens värld.