fredag 20 april 2012

Försvunnen

Om boken;
Det är sju år sedan Myron Bolitars korta kärleksaffär med nyhetsreportern Terese Collins fick ett abrupt slut. Sedan dess har de inte haft kontakt med varandra. Därför blir Myron minst sagt överraskad när Terese en dag ringer och ber honom att komma till Paris. När Myron inte genast nappar på förslaget medger Terese att hon behöver hans hjälp. Hennes före detta man som är undersökande journalist är nämligen försvunnen. Han kontaktade henne och berättade att han hade kommit något oerhört viktigt på spåren, men när de skulle träffas dök han aldrig upp. Och nu är han spårlöst borta.

Mot bättre förnuft åker Myron till Frankrike för att hjälpa Terese. När han kommer fram visar det sig att hennes ex-make har hittats mördad. Chockad inser Myron att både Terese och han själv är misstänkta.

Polisen är dock tvungen att släppa dem och Myron beslutar sig för att undersöka vad som hänt. Det finns en hel del överraskande pusselbitar. En omständighet som särskilt förbryllar är DNA-spår som återfunnits på brottsplatsen och som kan kopplas till Tereses och Ricks dotter - trots att det är tio år sedan flickan dog i en bilolycka. Kan det stämma? Kan det vara så att Tereses dotter fortfarande lever? Just när Myron börjar ana vad det hela handlar om kidnappas han av en organisation som har allt att vinna på hans tystnad ...


Harlan Coben när han är som best!!!!! Jag har ju ett antal gånger berömt denna författare. Sist blev jag lite besviken.... MEN nu är Harlan Coben tillbaka på toppen av min favoritförfattarlista!!!!! Spänning från första till sista sidan!!!! Om någon vill läsa min lästa pocket så lämna en kommentar. Först till kvarn får boken via posten!

Inga kommentarer: