söndag 8 april 2012

Tillbaka igen! Del 1; Semesterläsning...

Om boken;
 Ett pizzabud kör vilse i Göteborgs övergivna hamnkvarter, det är ett mörkt och nedgånget område. Plötsligt flimrar ett ljus till bakom ett smutsigt fönster och ett kort ögonblick tror budet att han har hittat rätt. Sedan slits en dörr upp och en brinnande människa stapplar ut på gården. Några minuter senare är mannens dödskamp över. I Göteborg frodas den organiserade brottsligheten och drar in stora pengar på narkotika och beskyddarverksamhet. Det är en skrämmande och hänsynslös värld där man skriver sina egna lagar och rättvisa skipas i tysthet. Rivaliserande gäng slåss om marknaden och nya grupperingar försöker ta sig in. Kriminalinspektör Irene Huss och hennes kollegor hamnar mitt i korselden när de utreder fallet med den ihjälbrände mannen. Den förfallna byggnaden i hamnen har tillhört ett av stadens mc-gäng, och offret var en av medlemmarna. Har mc-gänget mördat en av sina egna eller står Göteborg inför ännu ett gängkrig? Och varför känns det hela tiden som om polisen ligger steget efter? Hemma hos familjen Huss firar man att Krister har blivit restaurangägare. Men glädjen blir kortvarig. Utanför restaurangen detonerar en bomb under familjens bil, och bomben är av just den typ som de kriminella gängen använder. Irene inser att det är en varning och att hela familjen Huss befinner sig i livsfara. 

Det var länge sedan jag lyssnade på en bok av Helene Tursten... Nu kommer jag ihåg varför.... Jag tycker inte om hennes böcker! Ok "I skydd an skuggorna" var spännande.... Men jag gillar det sätt Tursten skriver på. Men för er andra så är den säker läsvärd!

Om boken;
När Seja väcks av telefonen tidigt en decembermorgon är det Åke, hennes ålderstigne granne. Hans gamla bil har slutligen rasat ihop på väg till jobbet. Dessutom har han hittat en massakrerad kropp vid en gammal bilverkstad. Tror hon att hon skulle kunna komma och hämta honom vid ICA i Gunnilse, så att han kan återvända till mordplatsen och prata med polisen? Han vill inte störa frugan, hon blir så lätt upprörd. Sedan Martin lämnat henne har inte Sejas liv blivit riktigt som hon hade tänkt det, men hon vill inte lämna det lilla huset på landet där de skulle bo tillsammans. Nu är det bara hon och hästen Lukas. Långsamt har hon ändå börjat känna sig stark och fri i det nya livet. Och så vänds allt upp och ner när hon och Åke rullar in på uppfarten till bilverkstaden, där polisen redan påbörjat sin undersökning. En rostig skylt vajar i vinden. Thomas Edells verktad och skrot. Utan förvarning sköjer minnen från det förfölutna genom Seja. Hon måste få se den döde. Frusna ögonblick utspelar sig bland nedlagda leriga bondgårdar långt ute på den svenska landsbygden. I konstant snöblandat regn borrar den sig in i den svenska folksjälen. 

Tror detta är min första bok av Camilla Ceder och de kommer inte att bli den sista. Mysteriet varför Seja tvunget måste få se liket blir bara större och större. Vad är det hon minns? Varför vill hon inte berätta för polisen? Flera parallella historier som tillslut vävs samman. En riktigt bra bok!!!

 Om boken;
När basketlaget New Jersey Dragons vill att Myron Bolitar ska börja spela för dem, tio år efter skadan som stoppade hans karriär, vet han först varken ut eller in. När det sedan visar sig att det finns andra motiv bakom är han inte sen med att tacka ja. Dragons stjärna Greg Downing, tillika Myrons största rival, är spårlöst försvunnen och man vill att Myron ska hitta honom.

I jakten på den försvunna basketstjärnan ställs Myron öga mot öga med gamla minnen som han länge försökt förtränga, av sporten de båda spelade och kvinnan de båda en gång älskade. Men han dras även in i en härva av spelskulder och skumma typer och när det dessutom dyker upp en mördad kvinna i Gregs fotspår förstår Myron snart att detta är något mycket större än han först trott. 



Som ni nog har märkt så gillar jag Harlan Coben skarpt! "Rivalen" är tredje fristående delen i Harlan Cobens prisbelönta serie om sportagenten Myron Bolitar. Men inte den bästa. Klart läsvärd men inte lika spännande som Cobens böcker alltid brukar vara. Men även solen har ju sina fläckar! Däremot så är den rappa dialogen lika underhållande som alltid! LÄS!

Om boken;
En såsfläckad slips, ett grytlock i järn och en vanlig tapetserarhammare med avbrutet träskaft. Det var de tre mest påtagliga fynden som Solnapolisens tekniker gjorde under sin inledande undersökning av brottsplatsen. Att detta med största sannolikhet var de mordvapen som använts för att ta offret av daga behövde man heller inte vara kriminaltekniker för att inse. Det räckte med att man hade ögon att se med och en mage som var stark nog för att man skulle orka titta efter.  
Den oefterhärmlige kriminalkommissarien Evert Bäckström har ett mordfall att lösa. Ett till synes helt vanligt fyllskallemord. Men trots att läkarens stränga krav på förändrad livsföring hotar att störa Bäckströms osvikliga analytiska förmåga upptäcker han att skenet bedrar. Detta är ett alltför komplicerat mordfall för vanliga poliser. Det krävs en Bäckström för att det ska kunna lösas -- även om det förutsätter att Bäckström måste beväpnas, oavsett vilka konsekvenser det får.

En gammal goding! Leif G W Persson gör en sällan besviken!!!

3 kommentarer:

Mamma10 sa...

Härligt att du är tillbaka =) Kramen

Yvonne sa...

Oj vad du läser böcker Du skulle ju jobba på biblioteket..Snön har smält här,och solen har varit framme flera timmar.Kram!

Augusta sa...

Tack för boktipsen! Jag gillar också deckare.